Castravetii dansatori

Home / Blog / Castravetii dansatori

Baietii acestia au facut mare galagie si au deranjat suratele vecine de pe pervaz, au dansat, au cantat , le-a fost sete, dar eu nu m-am lasat impresionata si i-am dat afara, in balcon, sa stea singuri acolo si sa ne lase in pace.

Acum 10 zile erau in frigider, pastrati la rece, dezinfectati si stimulati, pregatiti pentru marele concurs.

Dupa ce si-au scos capul din intuneric, i-am imbaiat cu zeama din foi de ceapa, iar lor le-a placut si s-au intors cu fata catre Soarele lor, o veioza, am recurs la aceasta solutie  pentru ca orasul nu a mai vazut nici o geana de soare de foarte mult timp.
Aici au inceput sa asculte povesti despre ciupitul la frunza 4 si 8, despre gradina care ii asteapta si ei si-au luat avant, curiosi fiind din fire si au inceput sa vorbeasca cu suratele tomate si cu prazul diplomat .

Au inceput sa ne arate si motuletul cel mic, prima frunza adevarata, semn ca le place  la noi.

Lasand gluma la o parte, nu va temeti sa treceti semintele prin procesul de dezinfectare, stimulare  si calire, nu este deloc complicat si veti fi multumiti de rezultate, plantele sunt mai viguroase si au alta forta.  
GAsiti pe HG detalii  depre acest procedeu, iar pe blogul lui Vasi gasiti detalii despre ciupirea frunzelor la castraveti, pentru rodire .
Am sa revin cu detalii despre castravetii galagiosi,
Mirelun

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!