Castravetii

Home / Blog / Castravetii

Castravetii i-am semanat in luna Martie, catre sfarsitul lunii. Am asezat semintele in cuburi individuale si i-am lasat la lumina, in balcon. Apoi, dupa o saptamana, am mutat unele rasaduri de castraveti in gradina, in patul inaltat, acoperit cu folie. Am pastrat cateva in balcon, dar acestea s-au lungit si am fost nevoita sa le ingrop mai adanc, in pahare mai mari. 
Anul trecut, am ales ca loc de plantare pentru castraveti, parcela de langa cismea, pe langa gard, ca sa aibe sprijin si adapost. Aici este amplasat  foarte aproape solarul vecinului. , va amintiti postarea despre castraveti si reguli de buna vecinatate. Asa ca, dupa ce vecinul a terminat de asezat folia solarului sau, la inceputul lunii Mai, am transplantat castravetii in sol, avand confirmarea ca vom avea castraveti si in acest an. Lumina este blanda, printre crengile caisului si apoi cand trece de amiaza, se reflecta prin folia solarului vecinului. 
In acest loc pregatesc maceratele si spalam legumele, iar apa folosita ajunge la radacina castravetilor.

Dupa ce i-am transplantat si au prins de veste ca au un sprijin si-au intins carceii si s-au pus pe treaba. Au inflorit repede si s-au pus pe rodit. I-am stropit cu macerat, foaie de ceapa si pe flori cu acid boric diluat 1:10 in apa calda.
Au raspuns repede cu castraveti.

 

Am semanat si soiuri mai …altfel : luffa, castravete lamaie, castravete alb, catravete mandurian si armenian, si ceva Kiwano, pe care l-am plantat langa tufa de zmeura si acum sunt la intrecere, care creste mai sus. Kiwano prefera umbra, nu soare si camp deschis. Unul dintre castravetii lamaie, n-am avut decat doua seminte, a fost retezat de o coropisnita, dar pentru ca imi parea rau de el, l-am pus intr-o sticla cu apa, cum am vazut la Balaura anul trecut, in postarea despre rosii si coropisnite. Castravetele a facut radacina si l-am pus la locul sau, in sol. Are flori deja.

 

  Castravete Alb
Castravete lamaie
Kiwano
Mirelun

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!