Curmalele si Placinta

Home / Blog / Curmalele si Placinta
Placinta aceasta aromata o sa va surprinda gustul si mirosul cu trei arome : scortisoara, caramel si mar. Prea mult o sa spuneti, dar important este sa va trezesc interesul si sa  incercati reteta. Ingredientul surpriza  sunt curmalele, care se fierb in lapte si se adauga la blat.

Reteta este simpla.
200g de curmale tocate grosier
200ml lapte
250g unt moale
280g faina
200g zahar brun
2 lingurite praf de copt
4 oua
1 lingura de scortisoara
Vanilie rom
4 mere
zeama de lamaie
caramele

1.Se pun curmalele si laptele intr-o craticioara si se aduc la punctul de fierbere. Se iau de pe foc si se lasa deoparte 15 minute.
2.Se mixeaza intr-un robot de bucatarie amestecul de curmale cu lapte, pana se obtine o pasta fina, apoi se toarna intr-un castron mare. Se adauga untul, faina, zaharul brun, praful de copt, ouale, scortisoara, vanilia, romul si se lasa deoparte pana se pregatesc merele.
3.Se curata merele de cotor si se taie felii  fine (se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze).
Se amesteca ingredientele din catsron cu un mixer pana se obtine un un aluat fin, care se toarna in forma de copt. Se aranjeaza feliile de mar in straturi suprapuse peste aluat. Se coace 45-50 minute la foc mic, pana ce scobitoarea cu care se inteapa prajitura in centru iese curata. Se lasa la racit in tava.
4.Se pun caramelele cu putin lapte si se topesc, amestecand mereu pana se obtine un sos. La final se presara prajitura cu zahar pudra, apoi se stropeste cu sos. Puteti servi rece cu o ceasca de ceai sau calda, cu smantana si extra sos de caramel.

Compozitia o puteti folosi si pentru tortul de mere, folosind merele intregi sau felii.

Mirelun

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!