De încălzire

Home / Blog / De încălzire

    
     Anul trecut am cultivat soiuri de tomate de ghiveci și le-am dăruit colegilor și prietenilor. Am primit de la ei multe poze și m-am bucurat de entuziasmul cu care au fost crescute și mâncate. Iată dovada. 
   Tomatele dwarf-pitice sunt tomate a căror înălțime variază între 60 – 140 cm, cu frunze groase, rugoase, cu fructe de diverse dimensiuni și culori, unele ajungând la greutatea de 500 de grame. Gustul lor este dulce, fructat chiar și ușor sărat astfel încât fructele pot satisface toate gusturile. Paleta culorilor fructelor este amplă, poate fi  verde(GWR), galbenă, neagră(purple&chocolate), roz, roșu, oranj, alb. Sunt ușor de crescut în containere pe terase, în grădini, în spații limitate. 
   Am ales câteva soiuri, am stimulat semințele în aloe, am pus o sămânță în fiecare ghiveci, pentru a nu mai fi nevoie de repicare, am ales și ghivece mari, tot din motivul deranjului minim pentru ele, le-am semănat la un centimetru și jumătate în strat umed și le-am acoperit cu vermiculit. Am asigurat lumină din belșug, caldă și rece și… am așteptat. Temperatura a fost constantă, ziua cam douăzeci de grade, noaptea paisprezece-cincisprezece grade.

După 7 zile, un semn de întrebare!?

După câteva ore, „semnul” se îndreaptă spre lumină.

Acesta este un emoticon „de grădină”, două brațe întinse.

Așa arată rădăcinile, la o lună de la semănare.

  
  Din balcon – în grădină, altă culoare de verde, altă lumină, alt aer, alt spațiu. Parcă plutește printre copaci chemarea grădinii.
Oaspetele special a semnalat schimbarea anului: să fie cu realizări!

Later edit:
La șaizeci de zile de la semănare tomatele dwarf au primii boboci. Lumina folosită în ultimele trei săptămâni au fost două neoane de 36 w cu lumină caldă, pe un raft. 

Mirela

12 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!