Despre roșii, dăunători și produsele Norofert

Home / Blog / Despre roșii, dăunători și produsele Norofert


                  Blănoasa aceasta pornește la drum laolată cu noi, primăvara devreme, un drum care este presărat cu emoții, multă muncă, speranță și dorință.  Roșiile ne pun la treabă în fiecare an și  ne dorim să le savurăm în salate sau sosuri, cu brânză, pită și slană, sau uscate și păstrate timp îndelungat.

                                       Miracolul verde ne surprinde și ne bucură, privim frunzele verzi și minunea se întâmplă chiar sub ochii noștrii: planta se înalță, frunzele mici se înfoaie și grija noastră  este lumina, cea mai importantă acum. Plantele nu se fertilizeaza și  nu se udă în exces,  aplicarea unui strat de vermiculită agro este bine venit. Udarea în tavă este indicată, plantuța va căuta apa și își va crește rădăcina. 

               Udarea în tavă în poza de mai sus și apa aplicată deasupra paharului în poza de mai jos: puteți observa diferența, apa nu ajunge la baza paharului!

                       De mare ajutor primăvara devreme, sunt capcanele cu feromoni pentru tripși, afide și Tuta Absoluta, eu am folosit produsele fabricate la UBB-Institutul de Cercetări în Chimie ” Raluca Ripan” – Cluj. Montate în solar sau în grădină vă indică nivelul infestării cu aceste insecte, de care se teme orice grădinar.

Dacă nu aveți capcanele la dispoziție, întoarceți o floare de ardei cu fața către voi și dacă vedeți liniuțele acestea fine care se mișcă rapid, ei da, sunt tripșii, care adoră florile de ardei. Cei închiși la culoare sunt cei bătrâni, purtători de boli, cei deschisi la culoare sunt cei tineri. Tripșii nu sunt buni zburători, dar atenție, capcanele îi adună de la 500 m distanță. Instalați capcanele în solar, dar protejați deschiderea solarului cu plasa specială pentru tripși.

               La sfârșit de sezon așa arată capcanele delta pentru Tuta Absoluta, instalate afară în grădină. Mulțumesc pe această cale Doamnei Ștefania Totos pentru îndrumarea acordată! Tuta Absoluta este un dăunător periculos, care își cuibărește progeniturile în fructe și pune în pericol recolta.

 

                  Aici sunt eu acum,  în „pădurea de roșii”, cum îmi spune râzând fratele meu grădinar, Vasile Rosciuc. Plantele au ajuns la peste 1,80 m, sunt sănătoase și mă bucur de ele. Am folosit  gama de la Norofert  pentru grădinari și doresc să vă prezint în continuare aceste produse.

Killer bio, este un biostimulator cu rol de insecticid, pe care l-am folosit imediat după plantare. Este o soluție de ulei, care se aplică prin picurare, recomandată pentru toate tipurile de culturi – legume, fructe și flori cultivate pe suprafețe mici sau în grădină. După prima aplicare am observat cu surpindere afidele răpuse pe frunze și tulpini. Soluția miroase frumos, a brad-pin, am aplicat-o așa cum este indicat în prospect, prin picurare și este foarte eficientă.

Crop Protect Bio

          Crop Protect Bio este un biostimulator natural si organic formulat pe bază de microorganisme benefice plantelor care au rol protector și curativ (izolează̆ factorii patogeni). Produsul are rol fungicid. Miroase a macerat, este ușor de aplicat cu vermorelul, am stropit plantele după ploaia urmată de soare, frecventă în această perioadă.

Biostimulator organic recomandat pentru faza de coacere (rodire) a fructelor și legumelor.

Finish Ultra are în compoziția sa potasiu, acizi fulvici, humici, aminoacizi, materie organică, macro și microelemente.

Biostimulator organic recomandat pentru faza de înflorire. Stimulent Complex stimulează procesul de înflorire pentru toate tipurile de legume și fructe. Recomandat pentru toate tipurile de culturi – legume, fructe și flori cultivate pe suprafețe mici sau în grădină.

Produsul are un conținut ridicat de bor, acizi fulvici și humici, macro și microelemente.

Biostimulator organic formulat pe bază de aminoacizi de origine vegetală. Poate fi aplicat în perioadele de stres (atac de boli sau dăunători). Conține 80% aminoacizi liberi obținuți prin hidroliză enzimatică și este recomandat pentru toate tipurile de flori.

Roșia mult așteptată!

Mirela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!