Fasolea

Home / Blog / Fasolea

Fasolea am semanat-o  la inceputul lunii Mai, la o adancime de 2 cm, in solul bine afanat si umezit. Dupa ce am tinut boabele cateva ore in apa, le-am asezat cate 3 intr-un cuib si am acoperit cu putin pamant. Fasolile au aparut destul de repede si au cerut sprijin ca sa urce spre lumina. In aceasta perioada au aparut  puricii de pamant, care au perforat primele frunze verzi, cu o foame teribila. Am presarat frunzele cu cenusa de lemn si pe sol.
Am pus aracii pentru fasolea urcatoare si in scurt timp, dupa ce a simtit sprijinul, a inceput sa-si unduiasca si sa-si urce tulpinile. Curand ne-a aratat florile frumoase, si pastaile carnoase si suculente. Am plantat soiurile de anul trecut: fasolea Dulcina si Blauhilde si o fasole frumoasa si foarte productiva care se numeste Lady Di. Are pastaile foarte lungi si acoperite cu un puf scurt si catifelat. Florile rosii portocalii sunt foarte dese si inaltimea sa depaseste 2 metri inaltime. Fasolea Dulcina are pastaile moi si fara ate, chiar daca uiti sa o culegi,este foarte gustoasa, este comod de cultivat, pitica si tufa deasa, iar Blauhilde are o culoare frumoasa, albastru violet si este productiva. Ambele soiuri rezista bine pana aproape de sfasitul verii.

  

 LADY DI

 

   BLAUHILDE
 
DULCINA
 
Frumoasa Dolicos a crescut inalta si are flori, iar azi am gasit si cateva pastai formate. Bobita albastra si catifelata s-a transformat intr-o planta frumoasa, care se intinde pe gard si care ne arata florile frumoase si pastaile mici si lucioase, zimtate si colorate intens. 

Mirelun

7 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!