Kale, Radicchio, Kabocha și Blue Hubbard

Home / Blog / Kale, Radicchio, Kabocha și Blue Hubbard
 
 

        Stropi reci se așează peste grădină. Este frig și ceață. Câțiva pițigoi speriați zboară între ramurile nucilor. Mă uit către cer dar nu văd pericolul. Deschid ușa solarului și zăresc o pasăre, un sticlete micuț, captiv între pereții din folie. Găsește fereastra deschisă și zboară spre pădure. „Dacă pleacă păsările către nord, va fi frig la noi” îmi strigă tanti Paulina.
 
                    
*
                    La început de septembrie, am plantat în ghivece, butași de varză kale și de varză de iarnă. Din tulpina mamă am tăiat ramuri tinere, le-am sădit în ghivece și le-am așezat în spatele casei la loc răcoros. Am udat ghivecele săptămânal și după șase săptămâni varza este gata de transplantat în grădină. 
 
 
Planta mamă-varza kale
 
Varza de iarnă
 
 
 
 
 

https://www.youtube.com/watch?v=5I5CnZjrlhk

              Radicchio semănat direct în strat în luna iunie își schimbă culoarea și se înfoaie la început de toamnă, când scad temperaturile. Aromă de andivă și gust amărui.

Radicchio Rossa di Chioggia


Cicoarea creață

*

            Bijou și arpagicul          

 
 
Rucola
 
*
                   Blue Hubbard și Kabocha, două soiuri de dovleac pe care le-am cultivat anul acesta. „Ce bunătăți!” îmi strigă Silvia și își pregătește tăvile. Turuie despre plăcintă și  supă și tempura(pfff!). 

 

 
 
 
 
 
Kabocha și Long John
 
*
Ardeii iuți au ajuns pe masă: Carolina Reaper, Serano Purple, Mulato Isleno, Aji Panca. 
Carolina Reaper
 
 
 
Serano Purple
Aji Panca
 
*
 
Tomatele la final de sezon. 

 

Provenzano

 

Pink Siberian Tiger
 
 
Mirela
 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!