La Expo

Home / Blog / La Expo

Indagra 2013
Expozanti si standuri, producatori, distribuitori, vizitatori, fermieri,  licitatii si presa. 
Utilaje agricole, sere si solarii, sisteme de irigare, seminte, pomi, arbusti fructiferi, trandafiri, ingrasaminte, soiuri de vin, animale, nutreturi.

Covoare din rasaduri de rosii, de ardei, de vinete, de plante aromatice si multe flori, viseaza un inceput de primavara. 
Ce sa privesc mai intai?  Cea mai frumoasa si cea mai dorita floare, rosiile, pomii…
Vizitand standurile cu seminte, bulbi, pomi, arbusti de aronia, merisor, lonicera kamceatica si goji, ma intreb daca socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ. Nu se potriveste!

Zabovesc si la standul cu solutii  ecologice de combatere a daunatorilor, insecticide pe baza de uleiuri volatile, substante bioactive pentru imbunatatirea structurii solului, substante humice, fungicide organice si micorize. 

Afara, in corturi special amenajate sunt  exemplare de vaci, de oi, capre, bivoli şi cai, precum şi păsări de rasă. Crescători de animale reuniti in asociatii si licitatii organizate.
Rasele Holstein, Baltata Romaneasca Tip Simmental, Baltata cu Negru Romaneasca, Bruna, Sura de Stepa, Pinzgau, Vaca de Dorna, dar si rase de carne importate: Blanc Bleu Belge, Charolais, Aberdeen Angus.
Intr-un alt cort sunt prezentati caii de rasa ai R.N.P. – ROMSILVA si ai crescatorilor particulari apartinand unui numar de opt rase, precum: Pur Sange Arab, Pur Sange Englez, Lipitan, Calul Romanesc de Sport, Hutul, Semigreul Romanesc.

In Pavilonul Central sunt expuse produse traditionale si produse ecologice, între care produse de panificaţie, paste făinoase, produse lactate, orez bio românesc, magiun, miere de zmeură, salcâm, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de pădure şi seminţe de tot felul. Fermieri şi firme din agricultura bio, din tara si din strainatate. Președintele Asociatiei Bio Romania, Marian Cioceanu, a declarat că lanțul de retail Carrefour, este alături de această manifestare și că, din 30 octombrie, 70 de produse ecologice se vor putea cumpăra de pe rafturile acestui hypermar­ket.

La spartul targului am asteptat cu rabdare painea coapta in test si povestea sa.

   

Mirelun

8 Comments

 • Uf, ce frumos a fost la Indagra. Chiar imi pare rau ca nu am mers. Poate anul viitor. As fi vrut ceva seminte si niste pomisori fructiferi. Si ce animale frumoase…
  Mirela, felicitari pentru tot ce ai postat pe blog si mai ales pentru tot ce ai "postat" in gradina in acest an. Am citit fiecare postare a ta, dar nu am avut timp sa scriu vreun comentariu. Acum vreau sa recuperez 🙂 Vroiam sa iti trimit si un e-mail dar nu am gasit pe site adresa…poate nu m-am uitat bine?
  Week-end frumos!

  • Da, poate la anu' ajungi…:)
   Multumesc pentru incredere!
   Am sa-ti scriu, vroiam sa te intreb mai multe detalii: cate fire cultivi, cum ai reusit cu patul inaltat…
   Cu drag,
   Mire

  • Buna Marc!
   Da, sigur plecai cu pomi, dar si cu iepurasi.
   Am vazut opt sau nou rase intre care urias belgian, fluture german, cap de leu, angora, californian.
   Erau atractia copiilor…:)
   Targul este interesant si in fiecare an numarul de vizitatori este mai mare. Foarte cautate erau standurile cu seminte, folie pentru solar, pomi . Semn bun! 🙂

 • da…
  tot mai frumos era spartul bostănii din copilărie! 🙂
  am văzut o emisiune unde am întâlnit pe cineva care m-a depățit în lene! 🙂
  dacă aș avea o grădină, aș avea pomi fructiferi și câțiva stupi, atât! și un mic iaz, într-un colț! adică să manânc fructele căzute, să dorm pe iarbă ți să pescuiesc! 🙂
  ei bine, tipul respectiv m-a depășit! avea cultură de mure! nu trebuie udat, săpat, nu trebuie nimic! doar cules și rărit tufele, uneori! 🙂

  • Am sa-ti trimit producatorul si distribuitorul pentru gelul lipiciosilor. Am luat un prospect, nu se vindea in expo. Aveau si niste seminte de rosii tentante:)
   Sanatate baiatului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!