Mustarul, Condurasul si Facelia

Home / Blog / Mustarul, Condurasul si Facelia

Cele doua plante companion, sunt si foarte gustoase, le puteti combina si folosi la pregatirea salatelor. Mustarul rosu gigant are un gust bun, pregnant de mustar, iar  Condurul Doamnei este putin picant si acrisor. Impreuna  dau o aroma deosebita salatelor din frunza de bob,  a salatei verde sau rosie.


 
In parcela cultivata cu bob, dantelata facelie, mazare, si lupin am semanat  seminte de ridichi, spanac si pack choi. Au rasarit si au crescut intr-un timp scurt , foarte sanatoase. Aceste plante  au capacitatea de a fixa azotul atmosferic in sol, cu ajutorul unor bacterii, care traiesc pe radacinile lor si in acest fel se reduce nevoia aplicarii acestui fertilizator.
Un tabel complex, despre plantele companion, asocieri si insecte benefice, gasiti pe site-ul Vegetal Shapes
 

Mirelun

9 Comments

  • Super arata totul,ai fost tare vrenicuta deja invidia imi da tarcoale,maine sper sa insamantez si eu mustarul,bobul,facelia si celelate bunatati de plante sanitar si aromatice.
    Tare imi plac cum se vad ,sa faci o foto si cu un cadru mai larg sa vad toata imaginea ,oricum arata super,acum imi pare rau ca nu le-am pus si eu mai devreme.
    Numai bine!

    • Eu iti multumesc pentru toate plantele ce mi-ai trimis si sfaturile care mi le-ai dat. S-a schimbat toata gradina de cand le-am plantat, facelia este o minune, mustarul sta de paza. Abia astept sa vad spanacul de vara ce poate. FAc o poza cu cadru larg, dar la mine in gradina, nu prea sunt liniile drepte:) Nici cu sfoara nu-mi iese!

  • ai scris undeva că ești pretențioasă cu detaliile! păi ultima fotografie este o demonstrație absolută, cât ți-a pozat trandafirul acela până ai obținut minunăția de lumină? e fantastic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!