Paul Robeson

Home / Blog / Paul Robeson

Paul Robeson – Bunatate pe muzica de jazz 

Mireluna, Paul Robeson asta, o fi el venit din Americă, dar sa știi, ca madam rosie e tot o rusoaica!:D 😀 😀 😀


Da, asa cum auzi, in fine, cum vezi.Acest soi este originar din…SIBERIA!!!, adus in America de o rusoaica (Marina Danilenko), crescătoare/producătoare de semințe de roșii heirloom.



De ce au denumit-o după ilustrul cântăreț, actor, avocat (Columbian University!!),activist si luptător pentru drepturile omului si, mai ales ale oamenilor de culoare?



Pentru ca PR a fost foarte iubit si apreciat de rusi si ca om, si in calitatea lui de cântăreț. El însuși afirma ca URSS este țara in care se simte cel mai in largul sau. Nu era comunist (nu făcea parte din niciun partid comunist), dar vederile sale erau de stânga, mai bine zis, socialiste. Chiar a fost decorat de însuși Stalin cu distincția ”Premiul International In Onoarea Consolidării Pacii intre Popoare”. Si, ca doua fapte interesante, si ca o reconfirmare a afecțiunii rușilor fata de el, in Rusia exista, cred ca pana acum, o prăjitura care se numește ”Cârlionții lui Paul Robeson”, iar in Abhazia, pe drumul spre lacul Ritza, exista o stânca, un mare bolovănoi, pe care PR l-ar fi folosit drept scena in periplul sau prin Rusia sovietica, trecând prin aceste locuri. De atunci, cataroiul poarta numele de ”Stanca lui Paul Robeson”. Interesant, nu?



Despre soi ce pot sa spun?! Eu deja l-am savurat si ceea ce voi spune acum este 99,9% adevarat.



Este un soi rezistent la frig, fructifica si se dezvolta si in condiții de temperaturi mici.Este o Indet, semi timpurie, are nevoie de 70-85 de zile. Este o roșie ”neagra”tip beefsteak, rotunda, ușor aplatizata, de culoare brun-roșie cu ”umeri” verde-brun si , care ajunge la 10cm in diametru. Fructele sunt foarte aromate, zemoase cu un gust special, exotic, de pământ reavăn. Pulpa este de un rosu profund, savuroasa, cu destul de puține semințe, cărnoasa. Spectaculos (pe bune!)Mie, chiar mi s-a părut, ca si Black Thula, ca este foarte ușor sărat. Absolut demențial!!!!Echilibru perfect dulceață/aciditate.



Sunt curioasa cum s-a dezvoltat in condițiile (mult mai aspre decât la tine) moșiei mele. O sa revin cu amănuntele ref la robesonul Brebu 😉 :)”

Phlox

Vasile Dumitru  saxofon:



vă place Brahms sau populară?
vă place muzica ușoară?
sau poate una populară?
chiar de ciudat o să vă pară
eu iubesc… jazzul din cămară!

Mirelun


5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!