Rezervatia Stejarilor Seculari de la Breite

Home / Blog / Rezervatia Stejarilor Seculari de la Breite

La 4 km de Sighisoara, pe drumul catre Medias – DN14, in punctul Hula Danes, pe partea stanga, este un drum forestier, care urca spre Rezervatia Breite. Drumul forestier strabate padurea  deasa si dupa un parcurs de 2 km, se deschide privirii un platou insorit: goruni, fagi si stejari falnici sau ingenunchiati de secole, ghinde, musuroaie de furnici, cupa oii (campanula patula),insecta croitor(cerambyx cerdo), te primesc in liniste si soare. Trunchiurile groase cazute( 3-5 abori se rup anual) sunt colonizate de ciuperci si insecte. La marginea padurii se afla cel mai batran stejar din rezervație, cu circumferința de peste 7.1 m și o vârstă estimată de peste 700 de ani. 

Este un loc superb si daca aveti drum in zona merita cu siguranta vizitat.

Mirelun

9 Comments

 • Sighisoara,ca Sighisoara,toate faine,dar pentru mine prea mult zgomot,insa in rezervatie este super relaxare.
  Ce stiu unii sa isi pastreze padurile,noi avem o padure faina de stejari de o vechime considerabila,dar nimeni nu o protejeaza si pe alocuri am vazut cum au inceput sa o decimeze,este trist.
  Apropo de stejari,asta toamna am adus frunze din padure,majoritar stejari ,bineinteles ghinde ,cu ele am acoperit plantele in solar peste iarna si ce sa vezi intr-un colt unde am pus castraveti si au iesit galbenele ,printre ele au rasarit 3 stejari,sper sa creasca bine ca sa ii plantez.
  Fotografia cu voi si stejarul este superba,iti dai seama ce batran este ca voi doi nici nu il puteati cuprinde
  Numai bine!

 • Foarte frumos in rezervatie, subscriu la ceea ce zice Mihaela. La Sighisoara am fost dar n-am descoperit si rezervatia, ei bine, pe atunci nu ma atragea orice floare, copac, frunza….

 • Ce noroc extraordinar sa-ntalnesti asa ceva, nici nu stiam ca exista un stejar atat de batran in Romania. Fotografiile sunt fantastice…!
  Am si eu un stejar in Parcul Kiseleff, e al tuturor dar eu il consider al meu… L-am numit Solomon. Sunt absolut sigura ca ne cunoaste pe toti …. 🙂

  Am salvat cateva dintre fotografii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!