Salonul roșiilor blonde

Home / Blog / Salonul roșiilor blonde
  A venit și ultima zi. Am cules gogonelele, am scos tulpinile. De roșii vorbesc, ele au fost vedetele acestui sezon. De ele m-am ocupat în mod special majoritatea timpului, iar ele, ca niște adevărați vampiri, m-au ținut aproape. Multe, mari, gustoase, colorate. Am avut soiuri vechi sau hibrizi, mari, mici, galbene, verzi, portocalii, roșii, grena, roz, dungate sau cu umeri verzi, rotunde, prunișoare, plate sau în formă de pară, dulci, acrișoare ori cu buchet de arome, zemoase, cremoase ori cărnoase, soiuri și soiuri, din care am avut optzeci cultivate. O vară încărcată de rod, o vară deosebită care a meritat tot efortul.
 Rădăcinile lor viguroase, adânc înfipte în sol, au hrănit fructele mari și multe. Acum, la început de noiembrie, în ciuda multelor zile foarte friguroase, fructele sunt la fel de mari ca în plin sezon de rodire.  Mi-am luat la revedere de la ele, dar un prieten m-a corectat, precizând: „ne revedem în curând”!

  Vă prezint câteva soiuri galbene care m-au impresionat prin vigoare, mărimea și calitate fructelor, gustul deosebit și plăcerea indusă privirii. 
  Brandywine yellow, cu frunze de cartof, după plantare s-a dovedit un uriaș printre tomate, cu frunze și fructe foarte mari. Răsadurile au fost plantate în luna aprilie și au rodit până în luna noiembrie. Un soi perfect pentru seră.

  
  Acestea sunt fructele, foarte mari, rotunde, plate, cărnoase, cu piele fragedă, subțire și întodeauna cu un vârf modelat. Gust bun, moderat acidulat. Anul viitor voi cultiva toată familia Brandywine. 

 

  Old German. Un soi deosebit, cu fructe mari, galben-orange, cu varf roșu, savoare deosebită și gust dulce. 


  Big Orange. Am cultivat soiul în spațiu deschis. Este foarte productiv, cu fructe mari, de culoare portocalie. Pentru cine iubește roșia galbenă recomand acet soi cu căldură. Fructe mari, rotunde, cu gust ușor acid, foarte zemoase.

    Yellow Giant Belgium. Fructe mari, galben lămâie, soi productiv, gust bun, moderat acid.  

  Beauty King. Fructe zemoase, multicolore, dulci.
Beauty King sus si Big Rainbow jos

Big Rainbow

Mirelun

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!