Sighisoara in sarbatoare

Home / Blog / Sighisoara in sarbatoare

Bucuria din ochii copiilor ne anima si pe noi: parada cavalerilor, frumoase domnite, trubaduri si menestreli, arme si lupte, actori si saltimbanci. Suntem departe de lume, intr-o cetate medievala cu turnuri, biserica si zid de aparare. Fauritorii de minuni ne imbie cu mere coapte in zahar ars, hartie fabricata manual, papusi din panusi,  bijuterii din argint, stergare si camasi din bumbac si dantela. 

In batranul Turn cu ceas ne odihnim si privim orasul Sighisoara, de la nord la Sud si de la Est la Vest. Freamatul pietei  ne intoarce sa vizitam turnurile breslasilor, biserica si scoala din deal, muzeul de arme, crama cu vinuri alese si piata cu miros de cozonac, vanilie si zahar ars.  
Privim mainile maiastre ale Doamnei Margareta din Chendu si  minunile din panusi de porumb, gustam vinul rosu din butoaiele lui Teo si ascultam povestiri despre vita de vie de pe Tarnave, an bun si vinul sec. In targul cu antichitati gasim instrumente vechi, lampi, costume, potire si tablouri.
Seara, pe scena improvizata, avem parte de o surpriza: cinci baieti si o fata, care se prezinta simplu, frumos, mandri:  ” Suntem trupa Ad Hoc din Transilvania !” In ritm  de viori, violoncel si tapan, vocea lor rasuna peste cetate. Suna bine muzica si observ ca toata lumea danseaza, se prinde in hora sau se misca de pe un picior pe altul.
Dupa trei zile si trei nopti de sarbatoare ne intoarcem acasa si zambim bucurosi: am fost la Festivalul de la Sighisoara.
  

Mirelun

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!