Experiența multiflora

Home / Blog / Experiența multiflora


        Oare cum e să te trezești cu o comoară în grădină?

       Grădina a mai trecut o vară, lăsând în urmă borcane cu dulcețuri, cu murături, bulion ori suc de roșii. Parcă mai frumoasă ca anii trecuți, parcă mai greu de întreținut, parcă mai pregătită pentru primăverile ce vor veni.

       Florile au fost la fel de multe și de frumoase, pomii au fost roditori, foișorul umbrit de glicină, via bogată. Da, dar a mai fost ceva! Ceva foarte frumos!

        Roșiile au crescut și au rodit așa cum le e obiceiul, vrednice, grăbite, umplând masa cu mozaicul lor de culori și forme. Hmmm, repet, oare cum e să te trezești cu o comoară în grădină? Grădina întreagă e o comoară, cum e să găsești o comoară în mijlocul comorii? Că așa par roșiile multiflora, o colecție de mărgele, de perle, de bijuterii, de pietre prețioase! Am mai avut roșii cu rodul în ciorchini, dar anul acesta am fost încântată de multitudinea de soiuri, de forme, de mărimi, de gusturi.

        Haideți să vi le prezint!

 

Seminte de rosii soiul Gele Bes

        De cum i-am văzut primul ciorchine, acest soi mi-a fost foarte drag și nu l-am pierdut din ochi. Evantaiul de fructe și flori a rodit  peste două sute de fructe micuțe de culoarea chihlimbarului. Planta cu fuste largi a avut patru etaje de ciorchini.  Gustul fructelor este dulce-acrișor, aromat. Planta este în cultură și acum.

Soiul de rosii Anna’s Multiflora

           Soi originar din Rusia, cultivat de soacra  Tatianei Kouchnareva (cunoscută cultivatoare de roșii) la ferma sa din Ural. Fructele sunt de culoare roșie, mici, rotunde, moțate. Pe un ciorchine se dezvoltă treizeci de roșioare. Gustul  lor este foarte bun. Un soi foarte productiv, ale cărui fructe sunt foarte cărnoase și  rezistente la transport.

 

 

 

Soiul de rosii Mille fleurs

                    Primăvara devreme ciorchinele compact anunța multe flori și fructe. Evantaiul s-a dezvoltat viguros și a rodit multe fructe ovale, de culoare galben-lamâie,  cu un mic moț în vârf. Fructele sunt foarte dulci și aromate.

 

 

Soiul de rosii Rose Qwartz Multiflora

                    Este o modificare a soiului Rose Quartz, care a apărut în grădina lui Carolyn Curry, din Massasuchetts. Fructele de tip cherry, de culoare roz, ușor marmorate cînd ajung la maturitate, sunt foarte zemoase și dulci. Ciorchinii au zeci de flori care rodesc până toamna târziu.

 

 

 

 

 

 

Soiul de rosii Michael Polan

          Fructele acestui soi sunt deosebite, în formă de pară sau ovale, de culoare galbenă cu dungi verzi. În interior pulpa are culoare verde-mentă, pulpă tare, cu un gust foarte bun, aromat. Soiul a fost creat de către Brad Gates la ferma sa din Napa, California.

 

 

 

 

                   Cu asemenea comoară în gradină, mi-e sufletul bogat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!