Straie noi

Home / Blog / Straie noi
Pentru Roxana
 
 
                    Ce ne-am face fără iarnă? Fără nămeți de zăpadă, fără fulgi rotunzi, fără bulgări și oameni de zăpadă, fără gheață…Cu ochii oblici privim pătura groasă de zăpadă care încă stăruie în lumina albă de ianuarie. 
                           
*
 
                         Îmi place să deschid ușa solarului meu și să inspir mirosul de verde, aroma de ceapă, de usturoi și de pai umed. În fiecare iarnă, când afară mugurii împing scoarța, în solar, salatele orientale, ceapa, usturoiul, verzele, se trezesc vesele și pline de gust călit de ger. Protejate cu paie și folie agril, aceste soiuri reușesc să treacă peste temperaturile foarte scăzute. Iată-le:    
 
Tat-soi
 

Mizuna 
 
 
 
 
 Pack-choi
 
 Varză de Bruxell
 
 Salată
 
 Varză de iarnă
 
 Rucola
 
Tatsoi roșu 
 

 

Muștar roșu gigant

 

 Mustard Ruby Streaks
 
 
 
 

 

Kale roșu
 
*
 
 
 

 

 

 

 

 
 
Mirela
 

4 Comments

  • Buna soro, dupa primele cuvinte ma asteptam sa vad un solar pe jumatate ingropat in zapada si cand colo tu prezinti o primavara veritabila. Startul este minunat sa asteptam si celelalte semne ale primaverii. O duminica minunata va doresc.

    • Salut! După prima ninsoare așa am gasit solarul, îngropat în nămeți. Era întuneric în interior. Salatele sunt plantate în noiembrie, în a doua săptămână. Mie îmi plac, sunt gustoase și apoi de ce să rămână pământul negru?
      Vin și cu celelalte semne cât de curând 🙂
      Mulțumim, o zi frumoasă și vouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!