Susie și roșiile

Home / Blog / Susie și roșiile

  Îmi plac plantele cățărătoare, admir dorința lor de a se înălța spre lumină,
spre cer! Firave, subțiri, grațioase, au suficientă energie pentru a se
urca spre soare îmbrățișând tot ce este în preajmă. Apoi, din horbota de tulpini și frunze ne
oferă frumusețea suavă, delicată și parfumată a florilor! În grădina mea am o
colecție de asemenea plante. Cea mai dragă îmi este Susie cu ochii negri, care mi-a oferit bucuria înfloririi și mă grăbesc să o împărtășesc cu voi!
  Nu am avut suficient timp să mă ocup de grădina mea așa cum simt și cum aș fi vrut dar gândul meu a ajuns la tot ce am semănat și ele, florile și legumele,  s-au străduit să nu mă dezamăgescă.
  Roșiile mă întâmpină cu obrajii strălucitori și parcă le aud gânguritul! Sunt fericită și bucuroasă, mă plimb printre ele, le ating, le vorbesc și gândul meu  se îndreaptă spre persoana care m-a ajutat atât de mult, sfătuindu-mă, de departe, cum să ridic solarul, cum să-l organizez, cum să asigur plantelor căldura, apa și aerul, adică transpirația și respirația .
  Acum simt bucuria caldă a lucrului bine făcut și vă invit la o mică expoziție cu roșiile mele!
 1884

Hobby
Aunt Ruby’s german green
Beauty King
Big red

 Cerise
Ciorchini românești
Inimă de bou – Som Elite

Inimă de bou – Les Doigts Verts

  Indian stripe
 Irish
 Lemon lime green
Malinovy Henryka 
 Old german
 Osu blue
 Paul Robeson
Perun
 Rozov Bylan
 Subarctic plenty
Country taste
 Tlacolula
 Țurțure roz
Vintage wine
Violet Jasper
 Dulcea de Făgăraș
Evergreen
Ne reîntâlnim la o salată făcută aici, în grădină!
Mirelun

16 Comments

  • Bună Mihaela,
    Am plantat roșiile în spațiul în care au fost crescute găinile de fostul proprietar. Au crescut foarte repede ajungându-le pe cele din seră. Au fructificat, primul etaj floral a fost la 25 de cm de sol.
    În seră un rând întreg de roșii a înflorit mai repede. Mi-au dat și un alt semn, aveau ramurile curbate. Am înteles că aveau nevoie de apă si am observat că sistemul de udare prin picurare era defect pe acel rând.
    Spor la treabă și ție Mihaela și mulțumesc frumos! Asemenea și ție!

  • Foarte elegantă floare!
    Roșiile… sunt cele mai viguroase plante văzute până acum! Și ce bogăție de rod, și ce diversitate! Și eu am semințe din soiurile pe care le văd aici dar am plantat anul acesta doar câteva și le merge foarte bine.
    Frunzele se apără de soare atunci când se răsucesc, asta înseamnă că de fapt au nevoie de apă și nu vor să o piardă prin transpirație!
    Spor la treabă și aștept imagini cu salata făcută acolo!

    • Bună Iulia,
      Am multe soiuri cumpărate de la mazinele de specialitate, am facut schimburi echitabile cu alți cultivatori de legume și am două prietene pe care le ademenesc cu crudități din gradina mea și ele imi aduc semințe din lumea largă:).
      Bine că mi-ai spus să le descânt.
      Toate cele bune îți doresc!

  • Foarte frumoase Mireluno! Si ce frunze verzi, si ce buna legare la rod… Brovo tie!
    Sa le cresti sanatoase si sa le aperi de netrebnica aia de omida fructelor ca acum ii place sa isi faca de cap – cand e gogonica mare si deja ne-am pus gandul la salata. Si ii ia taman doua-trei zile sa faca praf tot rodul deja legat daca nu ii venim noi de hac intai.
    Observ cu mirare ca ai "scapat" si hibrizii in gradina 🙂 NUmai sa nu te lasi prea tare impresionata de cat sint de prolifici si rezistenti si sa renunti la soiuri.
    Abia astept sa vad cum arata Big Red cand s-o face mare ca acum e Big Green :))))). Din ce vad au legat deja mai bine de doua etaje asa ca da-i tare cu K ca e timpul lui (din surse Bio, nu trebuie sa mei mentionez).

    • Dragă Iuli,
      Sunt frumoase roșiile pentru că am călit răsadurile după metoda ta, le-a fost și frig, le-a fost și sete:)
      Am cultivat și hibrizi pentru că sunt curioasă de dezvoltarea lor în seră.
      După molia fantastică alerg cu pliciul în fiecare seară. Glumesc, evident, știu că ii plac roșiile mari și zemoase, sunt cu ochii pe pețioluri.
      Roșiilor le pregătesc o supă, îți mulțumesc pentru sfaturi.
      Te aștept cu materialele pentru cultivarea pepenilor și rădacinoaselor.
      O zi bună!

  • Buna soro, felicitari pentru impresionanta colectie de soiuri si sa te bucuri de roade bogate, dulci si zemoase.
    Susie e deosebita, eu inca nu m-am bucurat de florile ei dar sper ca intr-un tarziu sa infloreasca( din 5 seminte au germinat 4). O zi frumoasa si o vara plina de roade bogate.

    • Toate răsadurile de flori au ponit mai târziu din cauza vremii. La unele am găsit rădăcina putrezită din cauza umezelii, la crizanteme.
      Va veni și în grădina ta perioada înfloririi 🙂
      O zi bună frate!

  • Wow! Rosii frumoase si multe, plante sanatoase si multa multa dragoste, asta vad eu in postarea ta. Spor sa ai Mirela si cat mai curand astept sa ne prezinti salatele!

    • Sunt frumoase pentru că au primit ce au avut nevoie, adăpost si îngrijire. Probabil mă ajută si grădina care este amplasată intr-un loc favorabil.
      Mulțumesc Auraș!

  • Frumoasa floare – eleganta, rafinata, deosebita! Cand am vazut-o prima data (in poze) am avut impresia ca vorbeste cu mine. 🙂 Rosiile sunt si ele o frumusete. Sa fie sanatoase si roditoare in continuare! Felicitari pentru gradina!

    • Mihaela și eu o admir mult, este suavă, are culori calde și este grațioasă. Se dă în spectacol atunci când acoperă pergolele. Și dolichosul este foarte frumos, acum este în creștere.
      Bună dimineața!

  • Anonymous

    buna dimineata .m ar interesa sa cumpar de la dvs ce soiuri de rosii aveti .am si eu vreo 20 de soiuri dar vreau sa mi maresc colectia .multumesc .astept un raspuns pe adresa de email a sotului pe care o flosesc eu DacoNarmy_1980@yahoo.com .multumesc anticipat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!