Ce poate fi mai aducator de satisfaceri ale simturilor, decat ceea ce vad eu perindându-se pe ecran??!!! Uiti de oasele puse la incercare de atatea temenele in fata mariilor lor, de palmele si talpile usturoase de atata umblet printre randurile de bunatati, de bataturile si bodoganelile sotului harnic si saritor,altminteri, de arsurile sulitelor neiertatoare ale unui soare prea zelos. Uiti. Uiti cand te prinzi in iuresul horei SIMTURILOR: mireasma, atingere, fosnet de frunza coapta, si….imbucatura plina de tot ce nici macar nu ai visat ca se poate petrece: savoare, parfum, dulceata usor piscatoare, aroma, aroma si iar aroma, care mai de care mai…cum? Cum sa le denumim, cand nici macar nu stim cu ce sa le comparam???? Uite de ce merita toata truda, necajeala cu tute si colorazi si afide, pe care, pana la urma tot le-ai dovedit, drumurile, grijile si toate celelalte. Vezi?! Mai zi ceva daca poti! hahahahaha!
Felicitari! Sunteti foarte pasionata si plina de surprize placute atat in ce priveste diversitatea familiilor de plante, ca si a soiurilor. Este o munca enorma pentru a asocia si ingriji fiecare planta functie de nevoile specifice, munca de care, vad ca reusiti cu brio, sa va achitati. Respectele mele si o toamna bogata va doresc.
VA multumesc frumos pentru apreciere! Mai avem inca multe de imbunatatit, la sol, la spatiile protejate, la vita de vie si la pomii batrani. Acum insamantez trifoiul in zonele intesate cu pir. Va multumesc cu aceasta ocazie pentru sfat!
Cum l-ai ochit pe verzuliul ala,culoarea lui este faina,dar ce dracii face prin gradina nu mai este asa fain. Oachesele sunt grozave,pe cateva le-am lasat prea mult la copt pana le-am prins spilul ca sunt coapte,sunt interesante in gradina ca pata de culoare si in castron . Numai bine!
Verzuliul mic este un extraterestru. Anul asta s-a cuibarit in bobocii crizantemelor vecinului. Uite-l, nu e si iata ca a aparut!! Vecinu' se intreba de ce nu le merge bine florilor sale si a gasit vinovatul, dar prea tarziu. eu l-am gasit intr-un ardei si o mazare. Prin plase nu trece molia, e singura care le tine piept, deocamdata…
Si eu iubesc tomatele " negre " si le voi cultiva si pe viitor, au forma, culoare, sunt zemoase si gustoase si isi merita un loc de onoare in gradina. Si patisonul este gingas si merge foarte bine in tocanita de pui :)) Pupici!
Niste oachese am avut si eu anul asta pentru prima data in gradina si nu am prea fost multumita de ele. Cand imi voi mai face timp de pozele lor, o sa povestesc si de ce si cum :).
Am luat acum doi ani, in toamna, seminte de rosii negre de la un cultivator din BAltatesti – Neamt. DAnsul recomanda cultivarea acestora in plin soare si cu apa multa la radacina. Nu a precizat nume de soi si spunea ca-l cultiva de cativa ani. In primavara am facut rasaduri si le-am plantat, au fost si foarte productive, dar si foarte bune. Am dat cateva rasaduri vecinilor si s-au mandrit si obisnuit cu ele. In toamna anului trecut l-am luat pe P Robeson, despre care am auzit numai de bine si l-am impartit cu Vasi si Svetlana. Acest soi am sa-l cultiv permanent, intre alte soiuri beefsteak: are gust deosebit, este prompt (in iunie are deja rosia mare)si inca mai are fructe si acum. Asta este experienta mea cu rosiile negre si doresc sa aflu si alte opinii, iti multumesc pentru comentariu:) Anul viitor as vrea sa-l compar cu Black Brandywine.
Buna seara Tatăl meu cultivă roşii pt consum proprio dar mereu are soiuri fără gust As dori daca se poate câteva seminţe din soiurile dv de tomate Mail. Cafixdecl@yahoo.com Va mulţumesc Paul cafita
Buna seara Tatăl meu cultivă roşii pt consum proprio dar mereu are soiuri fără gust As dori daca se poate câteva seminţe din soiurile dv de tomate Mail. Cafixdecl@yahoo.com Va mulţumesc
Acest site foloseste cookiuri pentru a-ti face navigarea pe site mai facila. Vom presupune ca esti de acord cu politica noastra, dar vei putea oricand sa modifici acest aspect. AcceptăNu sunt de acordCitește mai multe
Politica Cookie
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Ce poate fi mai aducator de satisfaceri ale simturilor, decat ceea ce vad eu perindându-se pe ecran??!!! Uiti de oasele puse la incercare de atatea temenele in fata mariilor lor, de palmele si talpile usturoase de atata umblet printre randurile de bunatati, de bataturile si bodoganelile sotului harnic si saritor,altminteri, de arsurile sulitelor neiertatoare ale unui soare prea zelos. Uiti. Uiti cand te prinzi in iuresul horei SIMTURILOR: mireasma, atingere, fosnet de frunza coapta, si….imbucatura plina de tot ce nici macar nu ai visat ca se poate petrece: savoare, parfum, dulceata usor piscatoare, aroma, aroma si iar aroma, care mai de care mai…cum? Cum sa le denumim, cand nici macar nu stim cu ce sa le comparam????
Uite de ce merita toata truda, necajeala cu tute si colorazi si afide, pe care, pana la urma tot le-ai dovedit, drumurile, grijile si toate celelalte. Vezi?! Mai zi ceva daca poti! hahahahaha!
nu mai zic! mi-ai inchis gura, mi-ai deschis ochii si mai invatat numai lucruri bune,
multumesc Phlox!
Felicitari! Sunteti foarte pasionata si plina de surprize placute atat in ce priveste diversitatea familiilor de plante, ca si a soiurilor. Este o munca enorma pentru a asocia si ingriji fiecare planta functie de nevoile specifice, munca de care, vad ca reusiti cu brio, sa va achitati. Respectele mele si o toamna bogata va doresc.
VA multumesc frumos pentru apreciere! Mai avem inca multe de imbunatatit, la sol, la spatiile protejate, la vita de vie si la pomii batrani. Acum insamantez trifoiul in zonele intesate cu pir. Va multumesc cu aceasta ocazie pentru sfat!
Cum l-ai ochit pe verzuliul ala,culoarea lui este faina,dar ce dracii face prin gradina nu mai este asa fain.
Oachesele sunt grozave,pe cateva le-am lasat prea mult la copt pana le-am prins spilul ca sunt coapte,sunt interesante in gradina ca pata de culoare si in castron .
Numai bine!
Verzuliul mic este un extraterestru. Anul asta s-a cuibarit in bobocii crizantemelor vecinului. Uite-l, nu e si iata ca a aparut!! Vecinu' se intreba de ce nu le merge bine florilor sale si a gasit vinovatul, dar prea tarziu. eu l-am gasit intr-un ardei si o mazare. Prin plase nu trece molia, e singura care le tine piept, deocamdata…
Si eu iubesc tomatele " negre " si le voi cultiva si pe viitor, au forma, culoare, sunt zemoase si gustoase si isi merita un loc de onoare in gradina. Si patisonul este gingas si merge foarte bine in tocanita de pui :))
Pupici!
Imi pare bine Vasi ca ti-a placut Paul Robeson, este o tomata gustoasa care isi merita pe deplin faima. Sanatate si o toamna bogata!
si gustul?
gustul cum e?
gust de rosie si de fruct, fruct negru, strugure. cu multa zeama dulce! Vrei?!!
Niste oachese am avut si eu anul asta pentru prima data in gradina si nu am prea fost multumita de ele. Cand imi voi mai face timp de pozele lor, o sa povestesc si de ce si cum :).
Am luat acum doi ani, in toamna, seminte de rosii negre de la un cultivator din BAltatesti – Neamt. DAnsul recomanda cultivarea acestora in plin soare si cu apa multa la radacina. Nu a precizat nume de soi si spunea ca-l cultiva de cativa ani. In primavara am facut rasaduri si le-am plantat, au fost si foarte productive, dar si foarte bune. Am dat cateva rasaduri vecinilor si s-au mandrit si obisnuit cu ele. In toamna anului trecut l-am luat pe P Robeson, despre care am auzit numai de bine si l-am impartit cu Vasi si Svetlana. Acest soi am sa-l cultiv permanent, intre alte soiuri beefsteak: are gust deosebit, este prompt (in iunie are deja rosia mare)si inca mai are fructe si acum. Asta este experienta mea cu rosiile negre si doresc sa aflu si alte opinii, iti multumesc pentru comentariu:) Anul viitor as vrea sa-l compar cu Black Brandywine.
O sa incerc si eu pe P Robeson asta , daca il recomanzi asa hotarat:). Ca la mine rosiile negre au fost niste flescaituri :(.
Buna seara
Tatăl meu cultivă roşii pt consum proprio dar mereu are soiuri fără gust
As dori daca se poate câteva seminţe din soiurile dv de tomate
Mail. Cafixdecl@yahoo.com
Va mulţumesc
Paul cafita
Buna seara
Tatăl meu cultivă roşii pt consum proprio dar mereu are soiuri fără gust
As dori daca se poate câteva seminţe din soiurile dv de tomate
Mail. Cafixdecl@yahoo.com
Va mulţumesc