Vinetele si acidul boric

Home / Blog / Vinetele si acidul boric

Am plantat rasadurile de vinete in loc insorit si langa fiecare cate un Condur al Doamnei, ca sa le fie companion. Au crescut frumos si au inflorit, iar eu ma uitam in fiecare zi ca sa surprind momentul transformarii rochitei  liliachii in biluta mica, lucioasa si neagra.

Era o perioada ploioasa cu temperaturi  scazute, perioada care a durat cam doua saptamani .
Asteptarea mea a fost in zadar, florile au disparut si nu au fructificat.
Am dat fuga la usa pentru „urgente” si am recitit materialele lui Phlox de pe Hobby Gradina :

„Avortarea florilor. Din varii motive (diferenţe de temperatură, insuficientă umiditate sau, dimpotrivă, în exces, lipsa sau surplusul unuia sau altuia dintre elementele benefice) florile se apucă să cadă de la locul unde ar trebui să se ocupe de rodit. Astfel, prin metoda ce vi-o voi spune, vom ajuta planta să nu facă acest pas nefast. În ajutor ne vine soluţia de 1% de acid boric (10 gr la 10 litri apă călduţă). Stropim cât de des posibil, o dată la două-trei zile pe flori dar şi pe frunze, seara, înainte de culcare.”

Am gasit la farmacie acid boric, am pus acidul boric in 10 litri de apa calduta, am amestecat si am stropit nazuroasele, iar vinetele nu s-au mai lasat asteptate.

Am aplicat metoda cu incredere pana in toamna si a functionat, puteti sa incercati si voi. Am avut 3 soiuri de vinete si nu s-a mai sclifosit nici una.

Mirelun

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!