Romeo a intrat în curte astă-vară când porțile erau larg deschise. A străbătut grădina și s-a întâlnit cu Brândușa. A plăcut-o și au rămas împreună. Nu a mai plecat. Și-a luat în serios rolul de paznic al grădinii și este foarte vrednic. Latră bondarii, sperie fluturii, urmărește prin solar gușterii, observă atent cum îi scot căpușa Brândușei.
Se urcă în straturile cu roșii, o mai alintă pe Brândușa și mă așteaptă până îmi termin treaba. Stă pitit între straturile de bob și salvie și privește cu atenție prin gard. Ieri m-a atenționat că doi boboci de rață au trecut prin gard și se află în foișor.
Fluturele ochi de păun mare, de noapte (Saturnia pyri)
Albrighton
*
Acasă la Oana pisicile m-au salutat pe rând și m-au întrebat curioase ce face Broscuța, pisica cea mică pe care au crescut-o ele și pe care eu am luat-o acasă acum șase luni. Le-am povestit totul: cum îi testează răbdarea lui Botoșel, cum se alintă și cere toate mângâierile.
*
În grădină.
Paulownia tomentosa
Ilse Kronung
Bobul
Sachsengruss
Peziza vesiculosa
„Nooo, să te văd 🙂 ghicești? s-a rezolvat și n-a fost greu 🙂
dacă te gândești puțin, nu sunt ouă de nimic (șerpi, șopârle, etc.) pentru că e primăvară și abia se trezesc la viață, stau la soare leneșe, abia mai târziu depun ouă.
Deci nu pot fi decât ciuperci…așa că uite, asta este: Peziza vesiculosa, caută poze pe google 🙂 sau pe wikipedia” https://en.wikipedia.org/wiki/Peziza_vesiculosa
O salut pe Armeria ! iată-i blogul! http://armeria.one/2016/05/22/pe-nserate/
*
Revenind la roșii, în luna aprilie am scos răsadurile de sub neoane, le-am repicat și le-am mutat în solar, obișnuindu-le treptat cu lumina soarelui.
Pink Siberian Tiger, soi creat de McCaslin.
Royal Black
Blue Beauty, creator Brad Gates.
Durdulia de Durdun
Turkish Striped Monastery
Dulcea de Făgăraș
Pienollo del Vesuvio
Platense
Maceratul de urzică, foarte eficient antifungic, la patru litri de macerat am adăugat patru litri de apă și am stropit săptămânal, după copilire. Urmează maceratul de tătăneasă.
Tătăneasa
Mirela
Buna seara. Sa va fie de bine, gradina arata minunat,florile sunt superbe in special trandafiriisi clematitele,ceapa decorativa iti ia ochii iar de "milioanele" de soiuri de rosii ce sa mai spunem, o minunatie.
Weekend minunat cu spor si vreme buna sa aveti.
Da, mulțumesc, grădina este frumoasă și primitoare. Așteptăm roșiile cu nerăbdare..
Toate cele bune vă doresc!
Buna Mirela, ce frumosi trandafiri!!! Si nu numai ei…clar, la tine acolo este Gradina Botanica.
Am folosit si noi urzica, am tinut-o la macerat aprox. 2 saptamani, dar apoi am diluat 1 litru macerat la 10 l apa. Tu cat ai tinut la macerat urzica de ai diluat 4 litri macerat la 4 litri apa? Am avut si niste afide la ardei si la mar, am facut un insecticid cu ulei, detergent de vase, apa, dar nu a functionat. Tu ai gasit vreo solutie de insecticid natural?
Bună Roxana,
Urzica am pus-o în butoi în luna aprilie. Am măsurat Ph-ul soluției rezultate(după aprox. 2 săptămâni). Ph-ul este între 6-6.5. Am stropit după fiecare copilire.
Bun insecticid natural este spinosadul. Pentru molii, tripși, afide.
Sosesc ploșnițele acum, vom pregăti capcanele galbene să vedem cu cine avem de-a face. Sănătate copiilor vă doresc și numai bine!
Cu drag,
Mirela
Dar ce-i la tine acolo? Raiul pe pamant? Asa multe specii si asa de frumoase..
Iulia, e frumosă grădina. Dar nu auzi mierlele și privighetorile din pădure. Am să pregătesc o pagină și cu ele.