Pansele in iarna

Home / Blog / Pansele in iarna

Astazi sunt fulgi si vant, zapada, trafic ingreunat, peisaj de iarna. Dar petalele acestea au schimbat atmosfera:  miros incredibil de proaspat si culorile lor iti atrag privirea de la geam si de la alte procupari…

28 Martie
Draga Dana,
Am asezat panselele tale intr-un trenulet improvizat si le-am spus sa te asteapte. Le gasesti la peron, directia  Valea Doftanei. Multa sanatate, cu mult drag, Mirela


Mirelun

9 Comments

  • Ei, da, floricelele au puteri miraculoase 🙂 Mai vreo trei zile si se va indrepta vremea, dar ma intreb, ce surprize ne rezerva vara ce vine …

    • Astazi ninge tot ca si ieri, iar colega mea care a primit aceste flori este bolnava. Se simtea rau si a uitat florile afara, pe pervaz. Le-am gasit ieri dimineata pline de zapada. Incerc sa i le pastrez pana se intoarce, am aflat intre timp ca are pneumonie.
      Asa cum spui tu: fiecare an este altfel.

  • Mai,mai, Mirelun, ce iarna nepoliticoasa. In cateva zile suntem in luna aprilie si ea nu se da dusa. Ce fac rasadurile tale? Cu ce le mai servesti? Eu le-am mai completat pamantul la cele de rosii si pentru ca erau in pahare transparente le-am facut rochite din hartie (paltoane ca tot ninge…) ca sa le ascund radacinile de lumina. Cu drag, Roxana.

    • Proverbitta, rasadurile sunt bine, le-am servit aseara ceai de coada calului, le fortifica. Le-am inghesuit pe toate in camera baiatului, pentru ca expunerea este spre sud si ele cresc frumos. Aseara, mi-a servit o replica in stilul lui:"Ce faci mama?! Dai pe plante,cu plante?! Asta e canibalism!" Glumeste evident, este obisnuit de mic cu medicatia homeopata. Rasadul de Lupin este frumos foc, ma uit tot timpul la el si abia astept sa-l vad in gradina si frumos si folositor. Am pregatit pentru plantare semintele de leurda, mustar si phacelia. Poate sa ninga sau sa ploua…

  • Am avut si eu intr-un an un lighean mare cu panselute in balcon, erau asa de vesele, cu fetele lor zambarete 🙂 de cate ori le vad ma duce gandul la figura lui Mickey mouse. Foarte frumoase penselele tale, si parca ne mai alunga gandurile rele date de vremea asta oribila.

  • Ha, ha, ha, canibalism! Am cumparat si eu de la plafar coada calului si ca o eleva cuminte o sa le dau si eu. Vreau sa imi fac un program de hranire dupa sfaturile de aici si de pe HG. O sa imi notez ce le voi da in fiecare saptamana inainte de plantarea definitiva si dupa. O primavara frumoasa, Mirelun!

    • In toiul verii, pentru tomatele lungane, mi-a sugerat Phlox urmatoarele:"incearca sa faci si o mancarica din drojdie de bere. Un pachetel de 50 gr la 5-6 litri de apa calduta.. baga-le cate doua-trei coji de banana la radacini, niste macerat de verdeturi (menta, coada cal, cenusa, frunzele de la morcov si patrunjel)" si "Acum tre sa te ocupi sa le epilezi pe picioare, adica sa iei toate frunzele de la baza, incepand, de SUB ciorchinii formati (cu fruct), nu deasupra. Daca are mai multe etaje de ciorchini cu fructe, vei rupe lasand macar o frunza, pentru fotosinteza, fireste. Celelalte 'si-au trait traiul si-au mancat malaiul', cum se spune in popor, acum nu fac decat sa manance degeaba. La azil cu ele!" Proverbitta sper ca te-am inveselit si acum si ai uitat de zapada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!