Vărzoase și altele

Home / Blog / Vărzoase și altele

     Legumele de toamnă în culori aprinse sunt gata de recoltat. Vărzoasele iubesc răcoarea toamnei, se simt în largul lor în grădină, sub cerul liber.  
    Însămânțat direct în strat, fără fasoane, acest muștar Green Wave și-a arătat frunzele foarte mari, zemoase și crocante odată cu scăderea temperaturilor. A format un coș de frunze care au gust de varză, hrean și pack choi. Nu mă așteptam să fie o legumă atât de gustoasă. L-am semănat în luna iunie.   

  
      Plantată răsad în primăvara aceasta, stă ca barza într-un picior și sare în ochi. O pălugă care a început să crească mingiuțe la subțiorii frunzelor de catifea violetă. A scăpat de furia melcilor, se pot observa frunzele ciuruite.
Plantele în luna iulie.

  Madame de Bruxelles verde este mai îndesată, cu verze gata formate la vremea aceasta, cu trunchi mult mai viguros, ca un cocotier pitic. 
  La ambele soiuri le-am scos primii muguri-verze formate penrtru a stimula creșterea celorlalte verzișoare, care am sesizat că încep să se dezvolte după ce vârful plantei își adună frunzele intr-un cuib.
    Varza Kale rubinie. Bolero static. Odată plantată îți rămâne în grădină permanent. Chipsuri la cuptor ați încercat din varza kale? 
 Anghinarea în primul an.

Kale verde

Ceapa plantată în septembrie.
    Varza d’inverno, altă frunză consistentă care iubește grădina toamna, atunci când nu mai zăbovim pe afară. 
Rămase din primăvară, cicoarea verde, roșie și mangoldul.

    Tot fără fasoane, însămânțată direct în strat, sfecla aurie. Gust bun, rafinat, se consumă inclusiv frunzele.


Fetica

     În încheiere, trandafirii fac o ultimă reverență înainte de a se  retrage în culise. Grădina așteaptă iarna. 

Mirela

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gradina Mirelei Facebook Logo
error: Aceasta imagine este protejata la copiere!